Stichting Bergen Helpt

Activiteiten

Hieronder treft u een opsomming van een aantal activiteiten dan wel initiatieven welke zijn georganiseerd mede op basis van contacten welke door het bestuur van de Stichting zijn gelegd. Een speciale rol wordt vervuld door Alexandre Kovtun die door haar taalkennis en als bestuurslid als spin in het web fungeert.

  1. Door kledingwinkel Camelot uit Bergen is veel kinderkleding gedoneerd.

  2. Op dit moment zijn er 7 Taalgroepen waarin 70 Oekraïners de Nederlandse taal wordt bijgebracht. Dit gebeurt door vrijwilligers in de persoon van Marja, Carina en Herma.

  3. Samenwerking tussen de GGZ, een Oekraïense anesthesist en een Bergense huisartsen praktijk teneinde medische zorg te borgen. In de persoon van professor Sergey Maljarov zal in samenwerking met Spoor 1 gezocht worden naar een vorm van psychische ondersteuning

  4. Er mag door een beperkt aantal Oekraïners worden gesport in het Gymlokaal in Bergen.

  5. Door bemiddeling zijn inmiddels diverse vluchtelingen ondergebracht qua huisvesting.

  6. Er is een intensieve samenwerking met de gemeente van de Ruïnekerk. Hierdoor zijn o.a. 15 fietsen aangekocht en verstrekt aan vluchtelingen.

  7. In de persoon van Alexandre Kovtun is er een aanspreekpunt die 24/7 bereikbaar is.

  8. De kledingbank in Egmond a/d Hoef is zeer behulpzaam bij het verstrekken van kleding aan onze Oekraïense medebewoners.

  9. Er is in het begin veel tijd geinvesteerd door een aantal vrijwilligers bij inschrijvingsproces in de Gemeente registers alsmede bij openen van een bankrekening nummer voor het kunnen ontvangen van leefgeld.

  10. Er is een muziekles gestart door Robert Valter voor Oekraïense kinderen.